Anna's boxningsblogg

Anna's boxningsblogg

Om bloggen:

För er som vill följa med på mina äventyr i proffsboxningscirkusen...


Ett nytt bildgalleri hittas HÄR.

Hyllning till Georgisk mat

Din guide till "mitt St Petersburg"!Posted by Anna Ingman Sun, March 18, 2007 09:36:49

Trots alla statliga aktioner för att begränsa allt som kommer från Georgien så är det ofrånkomligen MYCKET populärt med Georgisk (och kaukasisk) mat här i St Pete. Det finns verkligen många caféer och restauranger här som specialiserar sig på regionens gastronomi. Varenda ryss jag pratar mat med fullkomligen älskar det sydryska köket med sina kolgrillade "shashlyk" (grillspett), kryddiga bönröror, grönsaksröror som Ajapsandal och det stora ostfyllda brödet Khatchapuri. Min egen teori varför det är så populärt är att denna mat skiljer sig från det traditionella ryska köket därför att de inte är rädda för att krydda maten! Och det är sannerligen en välkommen egenskap här...

Igår kväll besökte vi Lagidze Café och vi blev riktigt förtjusta i stället. Både med servicen och av alla de små, kryddiga rätterna serverade i lerkrus och skålar, toppade med sina grillade specialiteter. Vi blev rekommenderade denna restaurang och rekommenderar den nu vidare till alla andra här i stan som vill äta riktigt god och prisvärd georgisk cuisine.

Forsätt kvällen på engelska puben Oliver Twist som ligger ett trestegshopp därifrån. Där umgås man med andra expats och med mängder av olika sorters öl och maltwhisky, inkl sköna trubadurer som framför countrylåtar med härlig inlevelse.

Info:

Lagidze Café. Belinskogo Ulita 3. Tfn: 579 11 04.
(Ligger alldeles vid den östliga sidan av Fontanka, i nivå med Cirkus)

The Oliver Twist, Belinskogo Ulita 3. Tfn: 272 33 61 .
(Många bokar bord för middag, har ingen egen erfarenhet av deras kök men alla bord var bokade när vi var där och det är tydligen mycket populärt bland expats.)

  • Comments(2)

Posted by Max Fri, March 23, 2007 05:58:04

-Lagidze, mitt gamla favoritställe! Har de kvar de två små senildementa hundarna av vilka den ene bara har ett ben? De brukade lulla omkring en där man satt och åt...

Posted by Willy Sun, March 18, 2007 21:18:10

Japp håller med fullständigt! Ryska köket är mycket som Svenska köket på 60-70 talet (men mer soppa klart). Underbar mat med mycket grädde, smör och inälvor (sistnämda inte min favo dock)...men mindre kryddor än det Svenska (som ju faktiskt inte var starkt alls, men "lagom"). Shashlyk är jättegott! De andra du nämner har jag tyvärr inte (ännu) provat.

Tack för en trevlig blogg!