Anna's boxningsblogg

Anna's boxningsblogg

Om bloggen:

För er som vill följa med på mina äventyr i proffsboxningscirkusen...


Ett nytt bildgalleri hittas HÄR.

Ny thairestaurang

Din guide till "mitt St Petersburg"!Posted by Anna Ingman Tue, February 27, 2007 14:12:04

Efter den sedvanliga 3-timmars träningen på söndagsmorgonen (med start kl 10:00) sov jag skönhetssömn i ett par timmar under dagen medans min sambo ägnade sig åt ett eget 3-timmars pass på gymmets löpband. Lördagskvällen blev nämligen ganska sen, det brukar bli det när vi är hos våra svenska vänner på Ulitsa Ryleeva... smiley Vi hade det riktigt trevligt med vin och varma mackor med TV'n visandes svenska melodifestivalen i bakgrunden. Det enda jag ids kommentera om musiken är väl att det var som det brukar och att Magnus Uggla inte är särskilt varierande i sin repertoar!

Efter utspridda träningstimmar på söndagen så åt vi en tidig middag på St Petersburgs första restaurang med helt thailändskt kök. Jag talar om мопс (”Mops”) som ligger söder om Nevsky, nära Fontankafloden på Rubinshteyna Ulitsa 12. De serverade jättefräsch och god thaimat med bra priser. Visst är Pad Thai som serveras här flera gånger dyrare än i Thailand men det är ju ojämförbart och det var verkligen klass på det här stället, både vad gäller mat och service! Inte minst sätter jag värde på det estetiska och det var verkligen en, i vår mening, ”snygg och stylish” restaurang! Det är en sådan befrielse att äta asiatiskt utan det sedvanliga krimskramset som asiatiska restauranger ofta har i överflöd. мопс har lyckats med en elegant blandning av thaidekorationer såsom sobra vita orkidéer och små elefantstatyer på rad med moderna inredningstrender och färger. Jag måste även nämna deras fantastiska toaletter som påminde mer om ett japanskt spa än en restaurang. En trevlig söndagskväll blev det och vi kommer med största säkerhet tillbringa fler kvällar där! (Sen bar det av hemåt för att titta på DVD från Pattaya…)

Info: мопс (”Mops”) har öppet mellan 13:00-01:00 varje dag och boka bord görs på tfn 572-38-34.

  • Comments(2)

Posted by Joanna Thu, March 01, 2007 12:50:53

Kul att ni tyckte om vinet och varma mackorna, men jag ligger i lä jämfört med dina kok kunskaper! Jag är lika nervös varje gång jag bjuder er på mat när jag vet vilka gourmeter ni är!!!

Gissa om jag är nervös inför maten vi ska laga på 44-års kalaset, jag har gjort långa listor, tänkte du kanske kan tipsa mig om lite praktiska knep hur jag ska hålla bollarna i luften så barnens korv och köttbullsmeny inte är ljummen och vår huvudrätt är kyld, bålen är varm som het o´boy, och ja, du vet...

Från hon som inte är riktigt lika coollugn......Vi ses snart, vill du ha med dig nåt från Sverige slå en pingel så köper jag med det!!!

Posted by Linda Tue, February 27, 2007 20:48:40

Hej!

Låter som att du har det bra "där borta". Här ute i skogen har vi det oxå bra, snön ligger fint på marken och det är inte allt för kallt.

Tittar säkert in igen och uppdaterar mig. :-) Ha det så bra!!

Kram Linda (Anders hälsar förstås)