Anna's boxningsblogg

Anna's boxningsblogg

Om bloggen:

För er som vill följa med på mina äventyr i proffsboxningscirkusen...


Ett nytt bildgalleri hittas HÄR.

Topp 5 i Köpenhamn

Vardagsliv och träningPosted by Anna Ingman Mon, August 18, 2008 20:01:28

Det absolut bästa med Köpenhamn som jag upplever denna vecka är:

smiley The Boxing Community

Köpenhamn HAR en boxarkultur som jag inte riktigt känner igen i Sverige... Visst Star Fights i Stockholm är exceptionellt med den legendariska och underbare Leffe Carlsson. Vi har vår ex-champ George Scott och Isam Khalil och resten av det härliga gänget som tränar sida vid sida. Ej att förglömma utanför Stockholm är givetvis BK25 Vargen i Karlstad med Bosse Kihlström, Anders Holmberg och resten av Karlstad-gänget... Där har jag, proffsdebuterande Stefan Schallengruber och MMA-fightern Jani Lax, som är en av de världsledande i sin viktklass, gått loss på varann i ett par sköna sparringsessioner för någon vecka sedan... hehe... min käke gick ur led en gång... Det är alltid tufft men skoj att sparras i Karlstad. Vi fostrar hårda boxare i Värmland!

Men här i Köpenhamn finns det om inte annat FLER aktiva proffsboxare som bildar en sorts sammanhang och det finns en mkt genuin och skön känsla mellan yrkesboxarna. Det är skoj när ex-världsmästare såsom Johnny Bredahl kommer förbi träningen och säger hej. "The African Warrior" Evans Ashira, som är ex- IBA världsmästare och WBA Int. champ, ställer upp och sparrar när som helst. Vinni Skovgaard min kära kollega och EBU champ samt WBC Int. champ i lätt welter, är givetvis självskriven. Det är en mkt hjärtlig och trevlig stämning. Jag har hållt mig på Fitness DK Nygårdsvej och tränar med Poul Duvill. Det är mkt bra träning! Fitness DK är ett grymt proffsigt ställe att träna på. Här finns ALLT du kan tänka dig. Har även tagit upp min slumrande YOGA här. Otroligt välgörande efter ett tufft sparringpass! Nu har jag för övrigt gjort 42 matchsparring-ronder under de senaste 2 veckorna. Jag känner mig stark och snabb!

smiley Cykelbanorna i city

Vilken infrastruktur! Genomtänkta cykelbanor som gör det busenkelt och säkert att ta sig fram i stan. Här är det "ORDNUNG" som gäller. Inget svenskt vinglande med cykling i båda riktningarna på samma cykelled här inte...

smiley JORDGUBBAR!!

Säsongen är visserligen på väg att ta slut men ännu kan man få tag på danska jordbaer i butikerna... Härligt!!

smiley Fredriksbergs Slotshave, ( Fredriksbergs Trädgård och zoo)

Blog Image

En helt fantastisk oas knappt 5 minuter från mitt danska hem där jag gärna förlägger löpningen. Jag har i Fredriksbergs Have hittat motsvarigheten till min absoluta favoritpark i St Petersburg " Summer Garden". Här i Köpenhamn finns visserligen inga 100-tal antika statyer som betraktar mig men däremot finns det livs levande elefanter (!) och ett nyklassicistiskt tempel, vattendrag och sjöar med underbart fågelliv och möjlighet till romantiska rodd-turer... Det är en viss "rysslandskänsla" som infinner sig. Då menar jag alltså det allra vackraste av St Petersburg och för er "St Petersburgkännare" kan jag förklara det hela som att hamna i ett skandinaviskt Peterhof (icke svulstigt) blandat med Bilfria Ön minus karusellerna och tivolikänslan plus det stilfulla i den centrala parken Letni Sad -Peter den Stores Summer Garden. Jaa, så kan man förklara det. Det är underbart. Jag känner mig som hemma! Spasiba Bolshoi Slots- og Ejendomsstyrelsen!

Blog Image

smiley Gatufester!

Härligt spontana (eller visst är de planerade..) gatufester som sker lite varstans i stan. Jag besökte med några vänner den på Nansensgade och det påminde en hel del om en vuxnare variant av Yran i på Fysikgränd i UMEÅ (den ökända fredagen på Brännbollsyran då spontanfesten på Fysikgränd förändrar dess utseende för långt tid framöver...) Här skedde det dock utan skadegörelse och var helt enkelt mkt trevligt, mkt Köpenhamnskt förra lördagen på Nansensgade...

  • Comments(0)//blog.annaingman.com/#post59