Anna's boxningsblogg

Anna's boxningsblogg

Om bloggen:

För er som vill följa med på mina äventyr i proffsboxningscirkusen...


Ett nytt bildgalleri hittas HÄR.

Varför Ryssland?

Vardagsliv och träningPosted by Anna Ingman Fri, January 12, 2007 09:16:58

Ofta får jag frågan varför jag bor i Ryssland och hur det är att leva här. Orsaken till att jag befinner mig här är att min käre sambo Johan är marknadschef i ett stort internationellt företag i St Petersburg. Det har nu gått ett drygt halvår sedan vi kom till St Petersburg men redan snart ett år sedan vi packade väskorna och reste österut med stora förhoppningar om att lära känna detta spännande (och ibland skrämmande) land. Vi började vårt äventyr i Moskva och bodde även 3 månader i Kazan (100 mil öster om Moskva).

Vad gör jag på dagarna då? Jo, här kan jag vara elitidrottare och samtidigt arbeta för att bli den samhällsförbättrare jag vill vara. Då VM precis avklarats (tog mig till kvartsfinal där jag tyvärr förlorade mot Ukraina) har dagarna mest fyllts med förberedelser inför detta. För att må bra och kunna prestera på topp vill jag träna bäst, återhämta mig bäst och äta bäst! Jag följer ingen strikt diet utan låter mig lyssna på vad kroppen behöver.

En sund själ i en sund kropp är en bra tanke som jag gärna anammar. Oftast börjar jag dagen med en morgonträning, för det mesta är det löpning och dagsformen får avgöra intensiteten. Denna alldeles egna stund på morgonen kan jag verkligen rekommendera. Det blir som en slags meditation då tankarna kan flyga fritt och välkomna nya idéer. I Umeå älskade jag att följa älvkanten från stan upp mot Backenkyrkan. Här i St Petersburg får jag hålla till godo med Peter den Stores Summer Garden. Det är en liten kulturpark mitt i centrum där grusvägarna är kantade av höga, vita statyer föreställandes grekiska och romerska hjältar och gudar. Jag är lyrisk över det stället! Det faktum att det är en kulturpark gjorde sig dock påmint när jag och en kompis tränade boxningsteknik där (med boxhandskar) och blev bötfällda av polisen. Vi borde ha förstått att man inte får idrotta i en kulturpark!

Dagen fortsätter sen med lektioner i ryska, jobb med min företagsstart och inte minst alla ärenden och olika problem som skall lösas. Efter diverse kulturkrockar är det senare på kvällen så dags för boxningsträningen. Jag besöker ett olympiskt träningscenter inrymt i en av byggnaderna som tillhör det gamla tsarpalatset precis där Nevsky Prospekt korsar Fontankafloden. Hela ”palatsområdet” huserar nuförtiden träning i flertalet olympiska sommargrenar samtidigt som det även finns musik- och dansskola, bibliotek, schackklubb, sjöscouter samt litteratur- och matematikföreningar. Det är idrott, kultur och vetenskap vägg i vägg. Jag älskar helheten och ambitionen är hög inom alla områden. För att komma någonvart måste man satsa och det har ryssarna förstått. Det är inte så jobbigt att bo här ändå…

  • Comments(1)//blog.annaingman.com/#post1